alladin sane cover

Dette er den første podcasten i en serie som sannsynligvis strekker seg over minst to år. Dette er Vinyl Værsågod, og jeg heter Paulus Alinge, Pål blant venner. For et halvt år siden ble jeg og min lille familie enig om at vi  skal flytte tilbake til Oslo i 2018,  etter fjorten år i utlendighet i sovebyen Langhus.  Vel, by og by, tettsted er vel en mer riktig definisjon. Vi flyttet hit fra Oslo når min datter var knapt to år. Og planen var at hun skulle bli ferdig med ungdomskolen før vi flyttet inn til byen igjen. Hvorfor vi gjorde det, er en såpass lang og relativt uviktig del av denne podcasten.

Det viktige er at min datter slutter i tiende klasse sommeren 2018, og vi flytter fra et ganske romslig rekkehus til sansynligvis en leilighet med mye mindre plass. Og jeg har samlet vinyl i mange år. Den samlingen har jeg innsett kan bli vanskelig å få med seg. Så jeg tenkte først at jeg selger hele samlingen. Men jeg er en elendig kremmer. Hater salg og forretninger. Og mens jeg frustrert satt på en skive av Wall of Voodoo, mimret over tapte tider på 80-tallet, slo det meg at jeg skal jammen gi bort hele samlingen. Ikke alt på en gang, men stykkevis og delt, til de som vil ha. Og så lager jeg en podcast om prosjektet «Vinyl til Folket».

Det eneste jeg fordrer av de som vil ha en bit av platesamlingen min, er at de automatisk blir gjester i min podcast. På den måten kan jeg og de som får platene møtes over en kaffi, eller muligens en pils og snakke om musikk.

I denne første podcasten møter både jeg og dere Christer Lunnan-Reitan, en fyr i tidlig tredve-årene, som både er småbarnsfar, platedirektør og glad i Bowie. For det er David Bowie det skal handle om i den første utgaven av Vinyl Vær så god. Selveste «Aladdin Sane» er platen Christer skal få.

Her kan du høre og laste ned Podcasten:

Du kan også høre den på aCast:

Vinyl Værsågod på aCast

Om forfatter

Mann, 50, Beaters redaktør og upublisert forfatter, husmor og selvutnevnt konge av Furulia. Jeg skriver fortellinger, romaner, epistler og anmeldelser, lager mat, vasker huset på fredager og arkiverer stadig vekk både mitt og noen ganger deler av andres liv. Hører mest på radio, er svært glad i Herreavdelingen og Radioresepsjonen. Mener musikk burde være en egen religion. Tror på Wall of Voodoo, Cramps, The Triffids, The Beatles, The Kinks, Johnny Cash, John Prine og Kris Kristofferson. Er pappa, kjæreste og hundeeier. Og av og til lager jeg et radioprogram som heter Alinge, et program for evigheten.

Èn kommentar

  1. Haakon Ellingsen

    Hei! Hvis du skulle mangle presangmotakere stiller jeg meg så gjerne i kø. Jeg er vinylentusiast som foreløpig… har plass til mer i hyllene. Er også musiker selv (se hjemmeside).

    Svar

Legg igjen kommentar

Din e-post adresse blir ikke publisert