Wenche Myhre, se det er ei dame som har stått løpet ut i norsk musikkliv. Allerede i 1960 fikk hun sitt nasjonale gjennombrudd, som 13-åring, med «Å, det er søndag». Og gjennom hele 60-tallet, store deler av 70-tallet og 80-tallet var hun minst en gang i uken enten å se på TV, i et eller annet ukeblad, på radio (selvfølgelig) eller ute med et show eller konsert. Hun ble superstjerne i Tyskland, stor i Sverige og Danmark, og var det nærmeste vi kom en norsk internasjonal stjerne på 60-tallet.

Vidoen vi har valgt er av det litt eksklusive slaget, spilt inn til NRKs oppsummering over underholdningsåret 1964, som av alle ting ble presentert av Ivo Caprinos dukke Televimsen. Wenche hadde klippet av stt varemerke, museflettende og så svært så moteriktig ut. Klippet er bare vist en eneste gang på NRK, nyttårshelgen 1964.

Det er mengder av sanger man kunne ha valgt seg når det gjelder Wenche, men jeg har alltid vært veldig svak for «La Meg Være Ung» som hun første gang fremførte i den norske MGP-finalen i 1964. Det var helt klart folkets favoritt, men den gangen hadde man fagjury i Grand Prix-sirkuset, og dermed ble det bare en tredje plass. Men låta ble vårens store slager i Norge med fem uker på første plass, og en av Wenche Myhres mest spilte sanger. Det var forøvrig Arne Bendiksen som hadde skrevet melodien, og han klarte kunststykke med å slå ut seg selv, da han vant den norske finalen i MGP 1964 med sin egen «Spiral». Bendiksen uttaltelitt senere at han nok hadde holdt en knapp på Wenches sang, og var litt skuffet over at han selv vant og ikke Wenche.

wenche myhre 6


 

Fra VG Mandag 17. Februar 1964 – Om helgens Norske Finale i Melodi Grand Prix

(trykk på artikkel for stor lesbar versjon)

Wenche Myhre 1964 1Fra VG 23 Mars, etter den internasjonale finalen, der Norge ikke gjorde det veldig skarpt men en åttende plass. Men Wenche Myhres låt ble derimot lansert etter kveldens finale.

Wenche Myhre 1964 2

Og så bar det rett til topps på de norske singellistene:

(trykk på artikkel for stor lesbar versjon)

Wenche Myhre topp

 

Legg igjen kommentar

Din e-post adresse blir ikke publisert