Wenche Myhre var en svært populær artist i 1966. Hun hadde ligget på de norske hitlistene med «Å å å Sheriff» og hadde sunget inn den offisielle norske Ski-VM sangen «Vinter og Sne». Dizzie Tunes var også godt etablert i 1966, og hadde hatt stor suksess med blant annet «Store Føtter». Sammen med Ivar Simanstuen gjorde denne gjengen et lørdagsshow på NRK TV den 3. September 1966. Showet het Vi Slapper Av. Vi har valgt oss avslutningsnummeret «I Napoli (Adjø og Farvel)» som en hyggelig liten tur ned gjengrodde stier.


Se TV-Showet – Vi Slapper Av – i sin helhet her

Wenche Myhre 1966


For å få et lite tidsbilde av hvordan det var i Norge den 3. September 1966, legger vi ved Radio og TV-programmet, forsidene på Aftenposten og VG og ikke minst en rekke reklamer, sakset fra avisene. Ting har definitivt forandret seg på de snaue 50 årene siden dette gikk på lufta.

 

Wenche TV 2

AFTENPOSTEN forside Lørdag 3.September (som valig uten alt for mange gøyale saker)

Wenche afteposten forside

VG forside Lørdag 3.September derimot klemmer til med en overskrift det virkelig lukter 60-tallet av. «Klar Sammenheng Mellom Langt Hår og Marihuana».  (Tipper det var noen langhåra ungdommer som måtte til frisøren i etterkant av denne overskriften)

VG 090366 master

Sigarettreklame var stort på 60-tallet. Her spiller de på det sosiale aspekt ved røking.

Wenche Southstate

Philips Reiseradio, se det var drømmen for mange i 1966.

Wenche philips

Reklame for Smør? Jada, men til og med en konuranse der premien er og handle gratis matvarer i 15 minutter!

 

 

Wenche smor

Og den største drømmen til gutta med kort hår, ikke marihuana, men en Skole-båndopptager til studiene.

WEnche Best

I 1966 kunne man fortsatt ta båten til USA, med den Norske Amerikalinjen.

Wenche amerikalinjen

Du kan også laste ned PDF’ene av komplett Aftenposten avis og A-magasin fra 3. september 1966 her:

A-Magasinet Aftenposten 3 sept 1966

Aftenposten Morgenutgaven 3 sept 1966

Om forfatter

Mann, 50, Beaters redaktør og upublisert forfatter, husmor og selvutnevnt konge av Furulia. Jeg skriver fortellinger, romaner, epistler og anmeldelser, lager mat, vasker huset på fredager og arkiverer stadig vekk både mitt og noen ganger deler av andres liv. Hører mest på radio, er svært glad i Herreavdelingen og Radioresepsjonen. Mener musikk burde være en egen religion. Tror på Wall of Voodoo, Cramps, The Triffids, The Beatles, The Kinks, Johnny Cash, John Prine og Kris Kristofferson. Er pappa, kjæreste og hundeeier. Og av og til lager jeg et radioprogram som heter Alinge, et program for evigheten.

Legg igjen kommentar

Din e-post adresse blir ikke publisert