Dream var Norges første supergruppe og ble dannet i mars 1967. Dream bestod av Terje Rypdal (The Vanguards) på gitar, Christian Reim (Public Enemies) på tangentinstrumenter, Hans Marius Stormoen (Public Enemies) på bass og Tom Karlsen (The Sapphires) på trommer. De gikk hardt ut, og uttalte blant annent til Pop-Revyen (Norges store popblad på 60-tallet) at de skulle satse stort på utlandet, og hadde de ikke fått et navn innen et år, ville bandet bli oppløst.

Dream get dreamy

Sommeren 1967 dro de til Stockholm sammen med produsent Svein Erik Børja og spilte inn debutalbumet Get Dreamy, som også skulle bli deres eneste utgivelse. Albumet kom ut i slutten av november 1967, og ble motatt med ovasjoner fra pressen og solgte svært godt. Men utlandets respons lot vente på seg.

Dream VG 6 des 1967 2

VG Topp 20 Album – 06- Desember 1967: Dream debuterer på en 14. plass og blir liggende i 16 uker på listene, med 5te plass som beste plassering. En morsom tilfeldighet er at supergruppa Cream (veldig likt der altså) debuterer med sitt andre album to plasser under norske Dream.

Dream VG 6 des 1967 1

 

På vårparten 1968 sluttet bassist Stormoen, og på høsten ga også trommis Karlsen seg. De to gjenværende medlemmene fikk med seg Jan Garbarek og Jon Christensen, og med det forandret bandet musikalsk stil. De ble tydelig mer opptatt av jazz, og fant etterhvert ut at det var på tide å forlate Dream-prosjektet. Høsten 1968 var bandet historie, og Norges første supergruppe ble stående med bare en plateutgivelse.

Dream Green 1

I februar 1968 spilte Dream inn en promotionvideo til «Green Things (From Outer Space)» på Munch-museet (eller var det Centralteateatret?), laget av NRK, og sendt i programmet Pop-Korn 10. Februar samme år. De ble også gjort opptak av låta «You Right About Me» som helt sikkert ble spilt inn på Centralteatret.

Dream right

Begge videoen har vi glede av å presentere her i Beater.


Her er også videoen til «Green Things (from Outer Space)» i widescreen-versjon, farger og stereo.

Om forfatter

Mann, 50, Beaters redaktør og upublisert forfatter, husmor og selvutnevnt konge av Furulia. Jeg skriver fortellinger, romaner, epistler og anmeldelser, lager mat, vasker huset på fredager og arkiverer stadig vekk både mitt og noen ganger deler av andres liv. Hører mest på radio, er svært glad i Herreavdelingen og Radioresepsjonen. Mener musikk burde være en egen religion. Tror på Wall of Voodoo, Cramps, The Triffids, The Beatles, The Kinks, Johnny Cash, John Prine og Kris Kristofferson. Er pappa, kjæreste og hundeeier. Og av og til lager jeg et radioprogram som heter Alinge, et program for evigheten.

Legg igjen kommentar

Din e-post adresse blir ikke publisert