I NRK P2’s EKKO ble det stilt et par interessante spørsmål her forleden. Hvis bakrusen hadde kommet før rusen, ville da rusen ha vært en moralsk høyverdig tilstand? Og er Nordmenn i ferd med å forandre drikkemønster? Studentsamskipnaden i Bergen har nå gått ut og presentert et prosjekt de kaller Lykkepromille. Her anbefaler de studentene å bli mer bevisst sine drikkevaner, og lære seg å finne nye drikkemønster. Man setter fokus på å holde promillen innenfor 0,5 – 1,0 % gjennom en festkveld. Klarer man det, er sjansen for at man får en behagelig rus som ikke vipper over til overstadig beruselse stor, forteller Tine Blomfeldt, leder for prosjektet.

lykkepromille-3

Det er kanskje på tide å se litt nøyere på nordmenns drikkevaner, og sette fokuset nærmere der de som foretrekker å nyte alkohol befinner seg. Før har jo stort sett alkoholkampanjer fra statlig hold hatt som mål å redusere alkoholinntaket så nære et nullpunkt som mulig. De siste ti årene har denne trenden snudd, og som et svært godt eksempel er altså prosjektet «Lykkepromillen». Så er vi nordmenn på vei vekk fra det velkjente «Drikk til du stuper-mønsteret» og på vei mot den mer kontinentale måte å drikke på?

NRK P2’s formiddagsmagasin EKKO har altså sett nærmere på dette og har snakket med Kari Lossius, klinikkdirektør og rusforsker, Hans Christian «Tian» Sørhaug professor i sosialantropologi og nevnte Tine Blomfeldt, prosjektleder i «Lykkepromillen». Hør innslaget her:

Hør NRK P2’s EKKO om Lykkepromillen her (28 min.)

 

Les mer om Prosjektet Lykkepromille her

Slik finner du Lykkepromillen

lykkepromille-2

Om forfatter

En dame i sin beste alder, (passert 40) som skriver mest om litteratur, kunst, musikk og alternativt kulturstoff.

Legg igjen kommentar

Din e-post adresse blir ikke publisert