The Monroes hadde en eventyrlig suksess med «Sunday People» i 1983, men utenlandslanseringen ble en liten nedtur. Så store internasjonale stjerner ble Lage Fosheim og Eivind Rølles aldri. Men duoen på fire meter på strømpelesten holdt seg på topp i Norge gjennom deler av 80-tallet. Deres album fra 1985, Face Another Day, ble en ny stor sukses, spesielt med monsterhiten «Cheerio». En annen populær låt fra albumet var «Jeanette» som gutta laget en svært så sjarmerende video til, spilt inn i Stockholm vinteren 1986. Beater har pusset den opp med stereolyd og widescreen, og har på den måten blåst støv av en av 80-tallets friskeste norske poplåter. The Monroes hadde virkelig øre for fengende pop, og «Jeanette» er et flott bevis. Den nyrestaurerte videoen er vår hyllest til to karer som gikk bort så alt for tidlig.


 

Om forfatter

En fyr, 38, som Jobber som DJ kombinert med IT-jobb. Skriver mest om musikk som Electronica, Retrosynth, Indie og alle de rare obskure platene som ingen vet helt hva handler om. Jeg skriver også om litteratur, sport og det som måtte passe inn med med dagsformen.

Legg igjen kommentar

Din e-post adresse blir ikke publisert