I 1986 ga Lars Saabye Christensen ut en diktsamling kalt Åsteder, og et av diktene het «Soiré», som for øvrig oversatt fra fransk betyr noe sånt som ettermiddags eller tidlig aftenunderholdning. Diktet til Saabye Christensen inneholder de velkjente komponentene han så ofte vender tilbake til. Nostalgi, gutta, lyst, festligheter og den ensomme veien hjem i mørket.

I 1992 ble «Soiré» igjen aktuell, både som en låt med Norsk Utflukt der Lars Saabye Christensen hadde ansvar for det vokale, og som kortfilm av Erik Gustavson, som bare to år tidligere hadde filmatisert romanen Herman til stor suksess.

lars saabye

Det er på tide å hente frem begge versjoner av dette diktet, som har en bittersøt stemning, en slik stemning nesten bare Saabye Christensen er i stand til å hente frem. Her er kortfilmen Soiré med Kim Haugen som den som fremfører teksten.

Og her er Norsk Utflukts versjon fremført av forfatteren selv, fra albumet Med Lyset På.

norsk utflukt

Om forfatter

En dame i sin beste alder, (passert 40) som skriver mest om litteratur, kunst, musikk og alternativt kulturstoff.

Legg igjen kommentar

Din e-post adresse blir ikke publisert