Videoen vi har plukket frem i dag er nærmest en selvprodusert sak. Det vil si, musikken har vi selvfølglig ikke tullet med, men bildene er satt sammen av en episode med Derrick kalt «Karo As». Og så er episoden klipt fra hverandre. Vi har ikke med Derrick og Harry Klein, men derimot den egentlige hovedrollen i denne episoden, Jochen Karo, spilt av Günther Maria Halmer- Episoden er fra 1979 og er hentet fra den sjette sesongen av den tyske krimserien Derrick. Det var noe ved hele stemningen i denne episoden som fikk meg til å tenke på en av Jokkes mest triste viser, «Ingen har Skylda». Og dermed ble det en musikkvideo av det hele.

jokke 1

Dagens video er altså en symbiose mellom tysk krim og norsk melankoli og rus. Og siden nesten 85 000 har sett den hittil på Youtube, tar jeg det som et tegn på at vi har gjort noe riktig.

jokke 2

Om forfatter

Mann, 50, Beaters redaktør og upublisert forfatter, husmor og selvutnevnt konge av Furulia. Jeg skriver fortellinger, romaner, epistler og anmeldelser, lager mat, vasker huset på fredager og arkiverer stadig vekk både mitt og noen ganger deler av andres liv. Hører mest på radio, er svært glad i Herreavdelingen og Radioresepsjonen. Mener musikk burde være en egen religion. Tror på Wall of Voodoo, Cramps, The Triffids, The Beatles, The Kinks, Johnny Cash, John Prine og Kris Kristofferson. Er pappa, kjæreste og hundeeier. Og av og til lager jeg et radioprogram som heter Alinge, et program for evigheten.

2 Kommentarer

 1. Tarjei V

  Så det er Derrick dette altså? Herlig! Videoen er forlengst glidd inn på standard rotasjon i min Youtube-verden. Takk ellers for en framifrå side med masse deilig knask. Keep it up!

  Svar
  • Pål Hilmar Sollie

   Takk for hyggelig tilbakemelding, Tarjei. Derrick kan man bruke til så mangt!

   Svar

Legg igjen kommentar

Din e-post adresse blir ikke publisert